Συμβουλές για να συνηθίσετε τα βοηθήματα ακοής

Φορέστε τα πρώτα στο σπίτι
Ξεκινήστε φορώντας τα ακουστικά σας στο σπίτι ή σε άλλα ήσυχα περιβάλλοντα ακρόασης. Επικεντρωθείτε στη διεξαγωγή συνομιλιών one-on-one. Η ανάγνωση με δυνατά λόγια ή η συζήτηση με τους δικούς σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνηθίσετε τη δική σας φωνή.

Εντοπίστε ήχους τους περιβάλλοντος σας
Για επιπλέον πρακτική με τα ακουστικά σας, προσπαθήστε να εντοπίσετε τις πηγές όλων των ήχων στο περιβάλλον, ενώ είστε στο σπίτι μόνοι σας.

Κάνετε διαλείμματα
Φορέστε τα λίγες ώρες την πρώτη μέρα, και σταδιακά αυξήστε τον αριθμό των ωρών που φοράτε ανά ημέρα και ηχητικό περιβάλλον.

Προγραμματίστε επισκέψεις παρακολούθησης
Θα χρειαστεί να δείτε τον επαγγελματία της ακοής σας έτσι ώστε να τελειοποιήσετε τους ήχους που ακούτε, να ρυθμίσετε την εφαρμογή στο αυτί σας και να μιλήσετε για τις καταστάσεις που είναι πιο δύσκολες για σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τον ακοοπροθετιστή τους περίπου δύο εβδομάδες μετά την πρώτη τοποθέτησή τους, για να προσαρμόσει εκ νέου τις συσκευές ακοής και να ρυθμίσει την ένταση.

Προβλέψτε κάποιες απορίες, ειδικά με το θόρυβο του περιβάλλοντος
Εάν έχετε χρόνια να ακούσετε ο εγκέφαλός σας έχει ξεχάσει πώς να διαχωρίσει την ομιλία από τον θόρυβο του περιβάλλοντος, έτσι ώστε να δώσει προτεραιότητα σε ορισμένους ήχους σε σχέση με άλλους. Τα ακουστικά βοηθήματα πλημμυρίζουν τα αυτιά σας με ήχους που έχετε ξεχάσει και αυτό μπορεί να σας φανεί περίεργο στην αρχή .Σιγά θα το συνηθίσετε καθώς ο εγκέφαλός προσαρμόζεται στα νέα πλέον δεδομένα.

Γιατί να περιμένεις; Άλλαξε την Ποιότητα της Ζωής σου!