Τα οφέλη της αμφοτερόπλευρης ακοής

Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί λόγοι για να εξετάσετε τη χρήση δύο ακουστικών βοηθημάτων έναντι ενός ακουστικού.

 1. Καλύτερη Ακρόαση στον Θόρυβο
  Η ικανότητα της ακοής σε θορυβώδες περιβάλλον εμφανίζεται στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος λαμβάνει πληροφορίες από τα δύο αυτιά και «φιλτράρει» άσχετες πληροφορίες. Αν φοράτε μόνο ένα ακουστικό, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να «φιλτράρει» αποτελεσματικά τον θόρυβο. Αν το κύριο παράπονό σας είναι ότι δεν ακούτε σε θορυβώδες περιβάλλον, η χρήση δύο ακουστικών βοηθημάτων είναι μια αναγκαιότητα.
 2. Κατευθυντικότητα
  Η κατευθυντικότητα είναι η δυνατότητα να καταλάβεις από πού προέρχονται οι ήχοι. Για να γίνει αυτό, η ακρόαση και στα δύο αυτιά πρέπει να είναι η ίδια. Εάν φοράτε μόνο ένα ακουστικό,θα νιώθετε ότι ολοι οι ήχοι έρχονται από το βοηθητικό αυτί.Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε καταστάσεις όπως η οδήγηση του αυτοκινήτου και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης(σήματα προειδοποιησης πυρκαγιών,ασθενοφόρα κτλ)
 3. Καλύτερη σαφήνεια
  Τα άτομα με νευροαισθητήρια απώλεια ακοής υψηλής ,συνήθως διαπιστώνουν ότι μπορούν να ακούσουν τους ανθρώπους να μιλάνε, αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν τις λέξεις ή ότι η ομιλία είναι πολύ μπερδεμένη. Φορώντας ένα δύο ακουστικά βοηθήματα ακούτε πολύ πιο καθαρά τους γύρω σας και από μεγαλύτερες αποστάσεις.
 4. Λιγότερη προσαρμογή στον έλεγχο έντασης ήχου
  Οι άνθρωποι που φορούν δύο ακουστικά βοηθήματα απαιτούν γενικά λιγότερη ένταση ήχου και λιγότερες ρυθμίσεις στον έλεγχο έντασης ήχου. Πολλά από τα βοηθήματα ακοής που είναι τώρα διαθέσιμα έχουν αυτόματο έλεγχο έντασης. Αυτά προσαρμόζονται αυτόματα με βάση το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε.
 5. Ευκολία στην ακρόαση και την ισορροπία
  Η απώλεια ακοής μπορεί να προκαλέσει στρες και κόπωση από το στέλεχος που προσπαθεί να ακούσει και να καταλάβει την ομιλία. Η ακοή με τα δύο αυτιά βοηθάει τον εγκέφαλο να ακούει πιο καθαρά και απαιτεί λιγότερη πίεση, με αποτέλεσμα να προκαλείται λιγότερη κόπωση. Η ακοή από τα δύο αυτιά σας δίνει επίσης μια αίσθηση ισορροπίας
 6. Κάλυψη εμβοών
  Πολλοί άνθρωποι με απώλεια ακοής αναφέρουν εμβοές,δηλ.διάφορους ήχους στα αυτιά ή στο κεφάλι.Η χρήση ακουστικών βοηθημάτων βοηθά συχνά στην κάλυψη της εμβοής με φυσικούς περιβαλλοντικούς ήχους που σας χαλαρώνουν με αποτέλεσμα να μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε.

Γιατί να περιμένεις; Άλλαξε την Ποιότητα της Ζωής σου!